ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΎΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Print Friendly
Share

Μ

Επίθεση στο εκλογικό γραφείο του Υποψήφιου Δημάρχου της Πόλης μας με την Παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ, κου ΝΙΚΟΥ ΠΙΕΡΑΚΕΑ έγινε χθες τα μεσάνυχτα.

Επί μέρες τώρα, στο έντυπο που εκφράζει τις απόψεις του κου Μίχου, γίνονται επιθέσεις και εκτοξεύονται απειλές και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί κατά του κου Νίκου Πιερακέα και των συνεργατών του για την ενοικίαση του γραφείου επί της Ελ. Βενιζέλου.

Έχουμε επιλέξει ως παράταξη να μη συμμετάσχουμε στο  τοξικό κλίμα που θέλουν άλλοι να δημιουργήσουν στη πόλη. Γι’ αυτό δεν απαντήσαμε.

Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε τον λαό της Αγίας Βαρβάρας για να μη πέφτει θύμα παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των γεγονότων.

1ον. Ο κος Νίκος Πιερακέας ενοικίασε τον συγκεκριμένο χώρο, που δηλώθηκε στην εφορία, ως γραφείο, ΠΡΩΤΟΣ, από τον Απρίλιο του 2023, με σκοπό, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, τον Σεπτέμβριο του 2023, να μετατραπεί σε Εκλογικό Κέντρο.

Πριν την ενοικίαση διερευνήσαμε αν υπάρχει κοντά μας άλλη ενοικίαση χώρου  για την ίδια χρήση. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ.

2ον. Μετά την ενοικίαση του χώρου και αφού δημοσιοποιήθηκε το γεγονός με τοποθέτηση του σήματος της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», έσπευσε ο κος Μίχος να αναρτήσει, σε διπλανό χώρο, πανό με το οποίο γνωστοποιούσε ότι ΠΡΟΣΕΧΩΣ θα ήταν το Εκλογικό του Κέντρο. Παράλληλα τα φιλικά του έντυπά του δικαιολογούνταν  ότι η επιλογή αυτή γίνεται γιατί εκεί ήταν και το προεκλογικό κέντρο στις δημοτικές εκλογές του 2019.

3ον. ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος δεν αναφέρει ότι, αν κάποιος συνδυασμός χρησιμοποίησε ένα  χώρο ως εκλογικό κέντρο σε μια  εκλογική αναμέτρηση,  αυτός ο χώρος  θα χρησιμοποιηθεί και στις επόμενες εκλογές.

4ον. Η εκλογική νομοθεσία  βεβαίως προβλέπει ότι, σε περίπτωση που δύο εκλογικά κέντρα βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, άδεια από την αστυνομία παίρνει αυτός που στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Άρα ο κος Μίχος όπου και να ενοικιάζαμε εμείς μπορούσε να έλθει κοντά μας, όπως και τώρα έκανε, για να μην μας επιτρέψει να λάβουμε άδεια από την αστυνομία. Έχει επαναληφθεί το γεγονός αυτό και στις δημοτικές εκλογές του 2014 και γνωρίζουμε πολύ καλά τα παιχνίδια αυτά. 

Τα ερωτήματα λοιπόν που χρειάζονται απάντηση είναι:

  • Γιατί ο κος Μίχος ανοίγει το εκλογικό του κέντρο δίπλα στο δικό μας αφού γνωρίζει ότι εμείς το έχουμε ενοικιάσει; Τι ποιο λογικό και τίμιο θα ήταν να εξεύρει άλλο χώρο;
  • Γιατί «φροντίζει να μας εκφοβίσει με δημοσιεύματα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς; (αφελείς, άσχετοι, κουτοπόνηροι, επικίνδυνοι, κλπ  )
  • ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΎΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
  • ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΕ τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΘΙΚΗ.