ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ

Print Friendly

122535234_2867980713430419_3702731422019227573_nΗ κατασκευή των Υπαίθριων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στα οικόπεδα απέναντι από το Λίθο, άρχισε τον Ιούλιο του 2019 με κόστος 210.275,07 Ευρώκαι έπρεπε να παραδοθεί σε έξι μήνες.Έχουν περάσει πάνω από ΔΕΚΑ ΕΞΙ (16) μήνεςκαι ο χώρος παραμένει εργοτάξιο και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής.

Ποιός δεν θυμάται τους πύρινους λόγους και τις βαρύγδουπες υποσχέσεις του κ. Μίχου; ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Ήδη για το έργο αυτό έχουν δοθεί τρείς παρατάσειςμε απίθανες δικαιολογίες.

Η Πρώτη, τρεις (3) μήνες, δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019λόγω «κακών καιρικών συνθηκών» που όμως δεν τις είδε κανείς σ’ αυτή την πόλη. Ο εργολάβος είχε ήδη αποχωρήσει από το φθινόπωρο του 2019.

Η Δεύτερη παράταση είχε αναδρομική ισχύ!!! . Δόθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020. Έξι (6) μήνες μετά τη λήξη της πρώτης παράτασης, Ως λόγο επικαλέστηκαν την εμφάνιση του κορωνοϊού. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό όμως λήφθηκαν τον Μάρτη του 2020 δηλαδή μετά την λήξη της πρώτης παράτασης.

Η Τρίτη παράταση, ΤΡΕΙΣ (3) μήνες, δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2020. Επειδή λέει προέκυψαν απρόβλεπτααπό εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις και έπρεπε να αναθεωρηθεί(να αυξηθεί) το κόστος. (Να αυξηθούν οι δαπάνες του έργου).

Η παράταξής μας, ζήτησε να πληροφορηθεί:

«Ποια είναι τα απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, αφού απ’ ότι γνωρίζουμεδεν έχουν γίνει απρόβλεπτες εκσκαφές ούτε κατεδαφίσεις και βεβαίως ούτε υπάρχει τέτοια ανάγκη για το μέλλον του έργου. Το μόνο που έγινε είναι η διαμόρφωση του χώρου που όμως προβλέπονταν στην αρχική προγραμματική σύμβαση».

Μας απάντησαν ότι «όταν λέμε απόβλητα από τις εκσκαφές εννοούμε τα μπάζα που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έργου και αφορούσαν εκσκαφές θεμελίων, τοιχίων και διαμορφώσεων (από μπετά) που ήδη έχουν υλοποιηθεί»

Δεν μας ικανοποίησε η απάντηση γι’ αυτό καταψηφίσαμε την Παράταση. Στο χώρο δεν χρειάστηκαν κατεδαφίσεις, ήταν επίπεδοςκαι όσα μπάζα – χώματα προέκυψαν από εκσκαφές για τα τοιχία χρησιμοποιήθηκαν για την διαμόρφωση του χώρου. Αλλά και κάποια από αυτά να μην ήταν απαραίτητα δεν ήταν τόσο αξιόλογο το μέγεθος που να δικαιολογεί όλη αυτή την καθυστέρηση.

Οι πολίτες παρακολουθούν με απογοήτευση,ότιτα όσα έλεγε η Δημοτική αρχή Μίχου για την ταχύτητα ολοκλήρωσης των έργων ήταν λόγια του αέρα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι αδυναμίες φαίνονται καθημερινά σε όλους τους τομείς. Στην Αστυνόμευση, τις Κλοπές, τη Λεηλασία των Σχολείων, το Πάνθεον, τους Πυλώνες Υψηλής Τάσεις, τη ΣτέφανουΣαράφη, τη Συγκοινωνία, τη Δυσοσμία των Υπονόμων, τις Παιδικές Χαρές, τη Βιοχρώμ, την Ανακύκλωση κλπ.

Αυτά, λέει σε συνέντευξή του,σχεδιάζει να τα λύσει σε ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!! Αυτές ήταν οι προσδοκίες του λαού της Αγίας Βαρβάρας από τη διοίκηση Μίχου;

Εμείς θα συνεχίζουμε να επισημαίνουμε τα προβλήματα και να πιέζουμε για την επίλυσή τους για το καλό των πολιτών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»