Στέγαση Κέντρου υποδοχής Μεταναστών.

Print Friendly

 

ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ.

Σε σημερινή επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Μιχάλη Γιάγκα και συνεργατών του στο χώρο του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και του θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν εργασίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη στέγαση Κέντρου υποδοχής Μεταναστών.

Οι εργασίες εκτελούνται στο χώρο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, έκτασης 5 στρεμμάτων, όπου επρόκειτο να στεγαστούν υπηρεσίες του με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Όμως η απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρείται, με τη δημιουργία «στρατοπέδου» συγκέντρωσης – επαναπροώθησης μεταναστών πρώτης υποδοχής, σε συνέχεια της ουσιαστικής κατάργησης του Νοσοκομείου, επιβαρύνει με αρνητικές χρήσεις την ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας.

Προκαλεί εντύπωση η συστηματική αδράνεια – απάθεια του Δημάρχου μπροστά στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πόλης μας.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να εγκαταλείψει το ρόλο του παρατηρητή και άμεσα να αναλάβει συντονιστικό ρόλο, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο και να καλέσει τις δημοτικές παρατάξεις, τους μαζικούς φορείς και όλους τους δημότες σε εγρήγορση, ώστε να αποτραπεί η κυβερνητική στόχευση που επιχειρείται σε βάρος της πόλης μας.